sâmbătă, 5 decembrie 2015

Cinci

 Nu e nota mea preferata de la scoala, desi mi-am dorit-o in cateva randuri :)
Este vorba de al cincilea meu semimaraton, pe care l-am alergat la a cincea editie a Maratonului Reintregirii Neamului Romanesc, pe 1 Decembrie 2015, avand numarul de concurs 555.
Adept, in principiu, al alergarilor pe vreme calda, am reusit pentru prima data sa particip la un concurs pe frig, fiind debutul la orice altceva serios în afară de MIB-ul din octombrie și SMIB-ul din mai.

O altă adăugare este faptul că "acțiunea" urma să aibă loc pe teren propriu, parcul Titan/IOR/Alexandru Ioan Cuza, cel cunoscut până la ultima frunză. "Râul, ramul" fiind de partea mea, rămânea să pun și eu osul la treabă un pic, ceea ce nu prea s-a întâmplat, din pacate, după PB-ul din octombrie. Doar ieșirile cu cei de la STR și câteva ture solo sporadic, dar mă simțeam bine, in ciuda lenevelii anterior menționate.
Singurul "demon" rămânea prognoza meteo. Dacă plouă? Dacă ninge? Dacă va fi foarte frig? Câteva mici retușuri vestimentare plus o schimbare la 180 de grade a vremii ploioase din săptămâna anterioară mi-au dat exact boost-ul de încredere de care aveam nevoie.
Sa nu mai lungim vorba si sa trecem la ce e important.
Vine ziua cursei, ne prezentam la fata locului, tremurand initial, dar ne incalzim si timpul zboara pana la start. Multe fete cunoscute, care mai zgribulit, care mai vesel, insa toti cu dorinta de a face miscare chiar de ziua nationala.
Data fiind solemnitatea zilei, la inceput se intoneaza imnul national si, usurel, cele 1000 de picioare se pornesc, dupa un start dat de Marius Ionescu.







Prima parte se alearga mai incet, fie pentru ca era aglomerat, fie pentru ca ne mai salutam cu cunoscutii, dar soarele aparut m-a facut sa renunt la accesoriile inutile (manusi) si sa avansez fara sa-mi dau seama.










A contribuit din plin si faptul ca pe a doua parte a traseului am fost acompaniat de un prieten pe bicicleta, simplul fapt ca am vorbit cu el facand sa treaca timpul mai usor si sa nu simt oboseala.




Timpul final: 1:56:15 (net a fost 1:55:52), fiind pentru prima data cand nu mi-am imbunatatit PB-ul, din cele cinci semi-uri (pentru statistici, am lut locul 79 la general si 22 la categoria M 19-34), dar per total a fost frumos: vreme buna, oameni deosebiti, traseu cunoscut, sarmale calde :) organizare ca la carte (multumiri Cosmin, Serban, Ro Club Maraton, Ilie Rosu, sponsori etc)






Multumiri pentru poze si filmulet: Radu Cristi / Donez Amintiri / Foto Nebunia, Liviu Vasile, si Rocky Ucebistu (+sotia mea, care, pe langa poze, a fost si la sustinere pe traseu)

Niciun comentariu: